4 näpunäidet, kuidas valida kontoritooli

Uue normaalsuse järgi on paljud meist kolinud oma kontoritöö koju diivanile, söögilaua või kui teil veab siis kirjutuslaua taha. Isegi kui on tore koduriietes olla, pole suur üllatus, et ükshetk hakkame igatsema kontorikeskkonda, mis on loodud 8-tunniseks lihtsaks keskendumiseks.

On hea mõte pühendada veidi aega ja mõelda läbi oma kodukontori seadistus. Mis on selle juures kõige tähtsam? Selleks on üks mööbliese, milles veedate suurema osa oma ajast – teie kontoritool.

Selles postituses vaatleme nelja olulist punkti, et kuidas valida kontoritooli.

  1. Määrake eelarve
    Kontorimööbli ostmisel on eelarve määramine oluline. Saate määrata meie kodulehel kindla hinnavahemiku tagamaks, et te ei vaataks läbi toole, mis teie eelarvesse ei kuulu. Loomulikult ei soovi te oma toolile üle kulutada, kuid te ei taha ka kvaliteeti madala hinna nimel ohverdada. Võimalik, et peate kulutama oma maksimaalse hinnavahemiku lähedal, kuid see on seda väärt, et omada tooli, mis julgustab teid olema produktiivne.
  2. Tooli tüüp
    Teine oluline punkt on loomulikult soovitud tooli tüüp. Meie valikus on palju erineva stiiliga kontoritoole ehk igaüks peaks oma kodule leidma vastava.

    On toole, millel ei ole käetugesid ja millel ei pruugi olla peatuge. Kas need elemendid on teie jaoks olulised? Oma konkreetsetele vajadustele vastava tooli valimisel peate kõiki neid kaalutlusi silmas pidama.
  3. Kas ergonoomilised kaalutlused on olulised?
    Kas soovite ergonoomilist kontoritooli? Selle all peame silmas tooli, mis pakub tervet valikut erinevaid kohandusi iga osa jaoks ja mis on loodud ergonoomilist jõudlust silmas pidades (üldjuhul on tegemist kallimate mudelitega).

    Muidugi on iga kontoritool konstrueeritud ja testitud nii, et see oleks mõnevõrra ergonoomiline ja mugav, kuid mõned pakuvad vaid kõige elementaarsemat reguleerimist, nimelt võimalust muuta istme kõrgust ja võib-olla ka istme kallet.

    Ergonoomilised mudelid lähevad palju kaugemale ja võimaldavad reguleerida istmealuse asendit (nihutada seda ette või taha) ja sama ka seljatoe puhul. Võimalik, et saate reguleerida ka käetugede ja peatoe kõrgust või asetust ja võib-olla ka rohkemat.

    Nende toolidega saate tõesti kohandada istumisasendit vastavalt oma isiklikele vajadustele ja kehakujule. Sageli saavad ergonoomilised mudelid kasu ka nutikatest disainilahendustest ja tehnoloogiatest.
  4. Võimalusel testige toole
    Kunagi ei tee paha tooli enne ostmist testida, isegi kui esitate veebitellimuse. Tooli testides on teil võimalus enne raha kulutamist veenduda, et see on just teile sobiv kontoritool. Meie esinduspoed asuvad Tallinnas, Rakveres, Tartus, Viljandis, Haapsalus ja Kuressaares

Meie kontoritooli valiku leiad siit: KONTORITOOLID